Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recean, despre presupusa tentativă de asasinare a lui Krasnoselski: ”Nu avem confirmarea”

9 mar. 2023,, 14:15   Politică
3225 0

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, spună că autoritățile nu au informații confirmate cu privire la posibila tentativă de asasinare a liderului nerecunoscut de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselski, notează Noi.md

”Nu avem confirmarea acestor lucruri ceea ce este important să spun estă că Republica Moldova este într-o situație stabilă, de pace, stabilitate în regiune și Biroul Reintegrare reușește să alinieze stînga Nistrului la pace și stabilitate. Nu există pericole de escaladare, nu există careva probleme din acea zonă. Repet,Guvernul are grijă să asigurăm stabilitatea, să asigurăm pacea, să facă față provocărilor care încă mai sînt, eu încurajez toată lumea să lucreza la locul de muncă, să se concentreze pe ce are de făcut, în așa fel, încît muncind să producem, să plătim impozite, să ne dezvoltăm. Instituțiile publice deja au demonstrat că au capacitatea să intervină și să prevină orice tentativă de destabilizare”, a declarat Recean.

De menționat că Biroul politici de reintegrare al Moldovei nu dispune de informații despre "atacul terorist" care se pregătea în Transnistria, despre care au anunțat anterior autoritățile din regiune.

"Autoritățile naționale competente investighează situația. Vă îndemnăm să vă informați din surse oficiale și veridice", a menționat Biroul de reintegrare al Republicii Moldova.

SIS din Moldova nu a oferit încă nici un comentariu pe această temă.


Reamintim că autoritățile nerecunoscute din Transnistria au anunțat că atacul ar fi fost pregătit „la indicația Serviciului de securitate al Ucrainei” împotriva mai multor așa-numiți oficiali din stînga Nistrului. Suspecții au fost reținuți și depun mărturii.

Potrivit informațiilor furnizate presei, urma să fie detonat un "Land Rover". În mașină se aflau 8 kilograme de hexogen, precum și șuruburi, piulițe și sîrmă pentru a provoca cît mai multe victime. O asemenea cantitate de explozivi poate provoca distrugeri pe o rază de sute de metri.

2
0
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?