Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Recean a dat indicații lui Nosatîi: noi nu ne pregătim de război

10 apr. 13:09   Politică
2681 0

În cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 10 aprilie, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a primit indicații de la prim-ministru, Dorin Recean, să fie revizuită informația din citațiile transmise cetățenilor, transmite Noi.md.

''Există tot mai multe și mai multe sperietori că facem exerciții militare, rezerviști, încorporare. Domnul ministru, vă rog să explicăm de cîte ori este necesar că aceste lucruri se întîmplă de zeci de ani și noi nu ne pregătim de război. Am să vă rog să revizuim informația pe care o prezentăm în scrisorile și citațiile pe care le transmitem și la agenții economici, și la cetățeni în așa fel ca să nu lăsăm loc de interpretări”, a spus Dorin Recean.

Amintim că solicitarea a parvenit după ce Guvernul a votat proiectul privind numărul de tineri care urmează să fie recrutați în Armată în aprilie-iunie. Este vorba despre peste 1400 de soldați, care vor exercita serviciul militar în termen.

Noi.md amintește că, rezerviștii moldoveni au început să primească chemări la exerciții militare. Cadrele militare în rezervă au obligația să se prezinte la exerciții. Potrivit ordinului emis, distrubuit pe rețelele de socializare, dacă nu o vor face, persoanele care nu se prezintă sînt pasibile de răspundere, conform prevederilor Codului Penal.

„Conform articolului 353 din Codul Penal, cetățenii care nu se prezintă la exercițiile cu rezerviștii Forțelor Armate, sînt pasibili de răspundere penală sub formă de amendă de pînă la 650 de unități convenționale, sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 100 la 150 de ore”.


2
1
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?