X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Raportul Comisiei Europene privind implementarea condiţionalităţilor pentru aderare UE va fi publicat

11 oct. 2022,, 07:32   Politică
2177 0

Raportul Comisiei Europene privind progresul Republicii Moldova în implementarea celor nouă condiţionalităţi puse de Comisie la Acordarea statutului de ţară candidată pentru aderare la Uniunii Europene (UE) va fi publicat în octombrie 2023.

Declaraţia a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei, citat de Radio Moldova.

„Drumurile, spitalele, instituţiile noastre deocamdată nu sînt corespunzătoare standardelor UE. Avem cîţiva ani de muncă asiduă pentru a transforma Republica Moldova într-un stat care inclusiv vizual, instituţional începe să arate ca Romînia, Slovacia, Polonia cu condiţionalităţile, avem un plan de acţiuni de implementare ai Comisiei Europene. Raportul Comisiei Europene pe progresul nostru în implementarea acestor acţiuni va fi publicat peste douăsprezece luni. Între timp, noi trebuie să lucrăm pe lucruri foarte concrete, pe anticorupţie, legea dezoligarhizării, pe fortificarea capacităţilor noastre pentru a progresa în direcţia Uniunii Europene”, a menţionat Nicu Popescu.

Amintim, Republica Moldova şi Ucraina au primit statutul de ţări candidate pentru aderarea la Uniunea Europeană la sfîrşitul lunii iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?