X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PSRM cere demisia prim-ministrului, dupa ce CSE a decis inchiderea a sase posturi TV

17 dec. 2022,, 15:30   Politică
4336 1

Partidul Socialiștilor este indignat de actul de samavolnicie al „Comisii pentru Situații Excepționale” care a decis închiderea a șase posturi TV independente.

Absolut nemotivat, încălcînd grav normele internaționale și legislația Republicii Moldova, regimul autoritățile fac o curățare a mass-media din țara noastră și instituie o cenzură politică totală.

Luarea unei asemenea decizii prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale este o acțiune de nihilism juridic. Amintim că prim-ministrul Natalia Gavrilița, de la tribuna Parlamentului, a garantat că starea de urgență este solicitată doar pentru soluționarea problemelor energetice și nu va fi utilizată pentru restricționarea drepturilor și libertăților cetățenilor Republicii Moldova.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită comunității internaționale în mod repetat să nu ignore astfel de încălcări evidente ale normelor democratice. Lipsa de reacție înseamnă complicitate.

Facem apel la toată societatea moldovenească, partidele politice, organizațiile publice și de apărare a drepturilor omului să-și unească eforturile.


Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care conduce Comisia pentru Situații excepționale, trebuie demisă. Toate deciziile ilegale, neconstituționale ale Comisiei vor fi contestate și anulate în instanță.

57
1
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?