X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Proiecte de armonizare a cadrului normativ național cu cel al UE, pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului

9 noi. 2023,, 09:29   Politică
2512 1

Membrii Biroului permanent s-au întrunit în ședință și au aprobat ordinea de zi a ședinței plenare din data de 9 noiembrie.

Deputații vor dezbate opt proiecte de armonizare a cadrului normativ național cu prevederile legislației UE, printre care: modificări la Legea cu privire la gazele naturale și la Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile; proiectul de lege privind protecția secretelor comerciale; modificări în domeniul dreptului de autor și drepturilor conexe; proiectul de lege privind măsurile de protecție împotriva organismelor dăunătoare plantelor; proiectul de lege privind controalele oficiale în domeniul agroalimentar.

Parlamentarii vor mai examina în prima lectură proiectul Codului funciar, proiectul de lege privind drepturile copilului, precum și modificări ale unor legi pentru a le aduce în concordanță cu recomandările formulate de Comisia de la Veneția.

Parlamentul urmează să examineze în ședința plenară de astăzi ratificarea a cinci acorduri încheiate între Republica Moldova și Uniunea Europeană, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, Agenția Franceză pentru Dezvoltare, Federația Internațională a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare au mai fost incluse o serie de inițiative legislative pe care deputații le vor examina în lectura a doua. Printre acestea se regăsesc pachetul de reducere a birocrației în domeniul fiscal și vamal; proiectul care vizează prezentarea de către unele entități a informațiilor privind impozitul pe venit; proiectul de stimulare a utilizării serviciilor electronice; proiectul care prevede că mamele neangajate care îngrijesc de copii de pînă la doi ani vor fi asigurate de stat etc.


De asemenea, parlamentarii urmează să adopte proiectul care prevede că participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl să beneficieze de locuințe gratuite, precum și proiectul de modificare a Legii cu privire la drepturile și responsabilitățile pacientului.

Agenda ședinței plenare de mîine include și proiectul de hotărîre privind desemnarea unui membru în Consiliul de supraveghere și dezvoltare al furnizorului public național de servicii media. Deputații se vor întruni în ședință plenară, joi, 9 noiembrie, începînd cu ora 10:00.

2
1
0
3
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?