Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Prioritățile sectorului agricol: propunerile mediului de afaceri

15 sep. 2023,, 13:30   Politică
2483 0

Peste 40 de propuneri din partea mediului de afaceri din sectorul agricol au fost notate ieri, de către autorități, la ședința extinsă a celor mai mari contribuabili și angajatori din agricultură. Acestea includ viziunile de fortificare și prioritățile sectorului agricol pe termen scurt, mediu și lung.

Agricultorii au venit cu sugestii de îmbunătățire a mecanismului de achitare a impozitelor, de acordare a subvențiilor din partea statului, precum și adoptare a unei poziții consolidate cu privire la stabilirea cotelor TVA pentru produsele agricole și ale industriei alimentare. De asemenea, a fost menționată stimularea mecanismului de asigurare în agricultură și formării profesionale a specialiștilor.

Părțile au discutat și chestiuni referitoare la problema forței de muncă, a schimbărilor climatice, a prețurilor volatile la cereale și a cheltuielilor de logistică.

Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, a subliniat că agricultura este cea mai importantă ramură economică și că statul va continua să susțină agricultorii care își fac munca cinstit, care sînt orientați spre rezultate economice și țintesc să fie competitivi, notează Noi.md cu referire la moldpres.

„Trebuie să adoptăm o altă abordare privind producerea materiei prime. Aceasta trebuie transformată în produs cu valoare adăugată, fiind absolut necesară dezvoltarea industriei procesatoare”, a relevat Vladimir Bolea.


Oficialul a rezumat că vor fi analizate soluțiile optime pentru fiecare propunere în parte, studiind experiența UE, pentru a oferi noi perspective de dezvoltare a ramurilor din agricultură.

0
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?