Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Primăria nu va mai putea distribui pliantele informative. CSJ a respins recursul lui Ceban

21 sep. 2023,, 13:14   Politică
2654 1

Primăria nu va mai putea distribui pliantele informative despre realizările municipalității. Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins recursul primarului Ion Ceban în litigiul împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Instanța supremă a menținut decizia Curții de Apel Chișinău, care a constatat că „legea specială care stabileşte şi reglementează modul de organizare şi funcţionare a autorităţilor administraţiei publice în unităţile administrativ-teritoriale, dar nici prevederile Codului electoral, nu prezumă dreptul Primăriei mun. Chișinău de a înainta o astfel de contestație”, transmite anticoruptie.

Primăria municipiului Chișinău a contestat hotărîrea CEC din 9 august 2023, după ce a fost sesizată că municipalitatea ar distribui pliante informative, care reprezintă agitație electorală.

„Să se ia act de sisizarea nr. CEC-7/5708 din 24.07.2023 depusă de Partidul Politic Partidul Liberal Democrat din Moldova; S-a constatat că materialul publicitar „1000+ PROIECTE IMPORTANTE PENTRU CHIȘINĂU” conține elemente de agitație electorală; S-a interzis difuzarea și distribuirea materialului publicitar „1000+ PROIECTE IMPORTANTE PENTRU CHIȘINĂU”; S-a obligat Primăria mun. Chișinău, distribuitorii și difuzorii implicați în procesul de difuzare a materialului publicitar „1000+ PROIECTE IMPORTANTE PENTRU CHIȘINĂU” să asigure eliminarea acestuia din spațiul public în termen rezonabil, dar nu mai tîrziu de 3 zile din data adoptării prezentei hotărîri”, se arată în hotărîrea citată.

De altă parte, primarul Ion Ceban a declarat că decizia CEC privind pliantele 1000+ proiecte ar reprezinta o ingerință în treburile APL. „Acest pliant nu are nicio mențiune despre Ion Ceban, MAN sau primar general, cine poate demonstra contrariul va avea parte de o surpriză”, scria ediul capitalei.


În investigația CANICULA ANTEELECTORALĂ DIN CHIȘINĂU, Centrul de Investigații Jurnalistice (CIJM) a dezvăluit cum cu aproape trei luni înainte de scrutinul local, candidații desemnați de partide pentru funcția multrîvnită de primar al municipiului Chișinău s-au avîntat în lupta electorală. Actualul primar, Ion Ceban, care aspiră la un nou mandat, uza din plin de resursele admnistrative și își promovează proiectele în instituțiile subordonate, pe facturile emise cetăţenilor sau chiar... în spitale. Imaginea candidatului PAS, Lilian Carp, era parte a campaniei de raportare a rezultatelor formațiunii, la doi ani de guvernare. În același timp, Comisia Electorală Centrală (CEC) sugera că va sancționa orice tentativă de „agitație prematură”, amintind că startul pentru astfel de activități se va da cu o lună înainte de scrutin.

4
1
1
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?