Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Prim-ministrul: Reformele în Moldova nu se fac doar pe placul UE

28 sep. 2021,, 08:21   Politică
3486 15

Noua prim-ministră a Moldovei a spus că orice reformă națională va fi făcută pentru votanții din țară, dar nu pentru Uniunea Europeană, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Vorbind cu reporterul Euronews în timpul primei sale călătorii peste hotare, Natalia Gavrilița a spus că Moldova nu-și va asuma reformele doar ca să facă pe plac Uniunii Europene, ci pentru că asta au cerut votanții.

„Cetățenii din Moldova sînt obosiți de guvernări care mint, de politicieni care fură, de servicii publice care nu lucrează pentru oameni sau decizii care nu iau în considerare interesul public”, a menționat șefa Guvernului de la Chișinău.

„Ceea ce au spus ei în aceste alegeri este că își doresc o guvernare, în care să poată avea încredere. Și aceasta înseamnă să se ia decizii în fiecare zi, ținînd cont de beneficiul public, dar nu de beneficiul unora. Este aceasta o agendă pro-europeană sau una pro-rusă? De fapt este o agendă pro-cetățeni”, a adăugat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a relatat că Guvernul condus de ea dorește să implementeze reforme ireversibile, precum și să facă din economia țării – una mult mai atractivă pentru investitorii străini.


„În 30 de ani de instabilitate și mare corupție, sectorul privat a devenit pătat de interese meschine. Ceea ce noi încercăm să facem este să reducem dramatic barierele de intrare. De aceea, noi vrem să demonopolizăm unele domenii”, a adăugat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a menționat că o guvernare bună și lupta contra corupției va face țara noastră una mult mai atractivă, ceea ce va ajuta și la reintegrarea regiunii separatiste transnistrene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?