X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu membrii rețelei „Uniți pentru Moldova” din Parlamentul European

29 iun. 2023,, 12:59   Politică
2591 0

Progresul țării noastre în procesul de integrare europeană, precum și prioritățile de dezvoltare a țării, stabilite de Executiv, au fost discutate în cadrul unei videoconferințe a prim-ministrului Dorin Recean cu membrii rețelei „Uniți pentru Moldova”, din care fac parte europarlamentari și deputați din Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul evenimentului „Avansarea integrării europene a Moldovei: evaluarea progresului și a perspectivelor de viitor”, prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la prioritățile Guvernului în vederea atingerii obiectivului strategic de a deveni parte a familiei europene pînă în anul 2030.

„Mulțumesc încă o dată Parlamentului European pentru susținerea fermă a țării noastre în drumul ireversibil spre UE. Guvernul este axat pe implementarea măsurilor de redresare și dezvoltare economică, care sînt importante pentru asigurarea bunăstării cetățenilor și integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Investim în dezvoltarea infrastructurii, continuăm reforma justiției și lupta împotriva corupției”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean.

La eveniment a participat și vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, care s-a referit la progresele înregistrate de autorități în procesul de armonizare a legislației naționale la standardele UE, dar și la măsurile de contracarare a dezinformării rusești și a altor amenințări hibride.

Rețeaua „Uniți pentru Moldova” include politicieni, experți, lideri de opinie din țările membre ale UE și din Republica Moldova. Platforma are misiunea de a facilita coordonarea și susținerea pe subiecte prioritare pentru țara noastră, cum ar fi procesul de integrare în UE, consolidarea securității regionale și a celei energetice a Moldovei, dar și combaterea corupției.


Rețeaua este gestionată de un Comitet de directori, format din trei deputați din Parlamentul European, trei deputați din parlamentele statelor membre ale Uniunii Europene și trei deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba despre: Andrius Kubilius (EPP), Siegfried Mureșan (EPP), Petras Austreviciuc (ALDE), Johannes Schraps (SPD – Germania), Valentina Martinez Ferro (PP – Spania), Gustaf Gothberg (Moderata – Suedia), Mihai Popșoi (PAS), Doina Gherman (PAS) și Ina Coșeru (PAS).

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?