X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Președintele Camerei Deputaților a României: Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar

6 iun. 2022,, 15:08   Politică
2046 0

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, s-a întîlnit cu președintele Maia Sandu. Oficialul român, aflat într-o vizită la Chișinău, a declarat că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar, în schimb este nevoie de securizarea frontierelor, iar în această zona România trebuie să se implice și mai mult.

De asemnea, acesta a menționat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar România are obligația de a o ajută în acest demers.

„Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. Din cîte cunosc eu, Constituția Republicii Moldova oferă o neutralitate. În schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreagă Europa și aici cred că este o zona în care România trebuie să se implice și mai mult alături de Republica Moldova. Că să fiu mai exact, cu adevărat România este un scut pentru Republica Moldova și așa trebuie să fie”, a menționat Ciolacu, într-o conferință de presă la sediul Parlamentului de la Chișînău.

În cadrul vizitei de la Chișînău, Marcel Ciolacu a avut o întrevedere și cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„România este mai mult că oricând alături de Republica Moldova în actualul context tensionat de securitate”, a scris Ciolacu, pe Twitter.

2
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?