Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1430
Preşedintele stiri: 4021

Președinta Comisiei Europene: "Este imposibil să ne imaginăm UE fără Moldova și Ucraina"

4 iul. 2023,, 14:41   Politică
2999 0

Viitorul Uniunii Europene fără Republica Moldova, Ucraina și țările balcanice este imposibil de imaginat, declară președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Înalta oficială europeană a declarat pe 3 iulie, în cadrul unei conferințe susținută în comun cu premierul spaniol Pedro Sanchez, că UE trebuie să abordeze problema extinderii sale cît mai curînd posibil, pentru a include țări precum Ucraina și Republica Moldova în blocul comunitar, scrie AP, notează Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„Haideți să facem un exercițiu de imaginație și să ne uităm cum va fi UE în viitor. Putem să ne imaginăm Uniunea Europeană fără Ucraina, fără Republica Moldova, fără Balcanii de Vest? Și acele părți ale Europei sînt sub influența Rusiei sau a Chinei? Imposibil”, a declarat Von der Leyen.

Înalta oficială europeană este de părere că problema extinderii Uniunii Europene trebuie abordată „cît mai curînd posibil”, deoarece „va lua timp” să se ajungă la o concluzie.

„Așadar, direcția de mers este clară. Și, prin urmare, acum trebuie să începem să ne gîndim cum ne asigurăm că Europa este întreagă, că acele țări fac parte din Uniunea Europeană”, a mai declarat președinta Comisiei Europene.


Amintim că Republica Moldova a primit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană la data de 23 iunie. Pentru începerea negocierilor propriu-zise în vederea aderării la UE, Republica Moldova trebuie să îndeplinească cele nou recomandări emise de Comisia Europeană în luna iunie.

3
1
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?