X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Portavionul american Ronald Reagan va acosta în Coreea de Sud, într-o vizită de forță care-i vizează pe nord-coreeni

11 oct. 2023,, 06:00   Politică
2431 0

Portavionul american cu propulsie nucleară Ronald Reagan urmează să acosteze în portul sud-coreean Busan, joi.

Vizita transportatorului și exercițiile maritime comune cu SUA în zonă vin pe fondul amenințării în creștere din partea Coreei de Nord, transmite digi24.ro

Transportatorul, care se așteaptă să rămînă în Busan pînă pe 16 octombrie, va întări postura de apărare a Coreei de Sud și a Statelor Unite în cazul oricăror provocări nord-coreene, a declarat Ministerul Apărării din Coreea de Sud. USS Ronald Reagan a vizitat ultima dată Coreea de Sud în 2022, pentru prima dată în aproximativ patru ani, alăturîndu-se altor nave militare într-o demonstrație de putere menită să trimită un mesaj Coreei de Nord.

Presa de stat nord-coreeană KCNA a criticat marți desfășurarea de active strategice ale SUA, inclusiv submarine și bombardiere, în regiunea Asia-Pacific, susținînd, în același timp, planurile pentru un program prin satelit de spionaj ca fiind „indispensabile” pentru a contracara influența americanilor. Phenianul nu a reușit să pună un satelit spion pe orbită de două ori, în mai și august, și a promis că va încerca din nou din octombrie.

Ministrul Apărării din Coreea de Sud, Shin Won-sik, a declarat marți reporterilor că Coreea de Sud se confruntă cu o amenințare mai gravă din partea Coreei de Nord, potrivit agenției de presă Yonhap. Vizita transportatorului vine după ce Statele Unite s-au angajat să sporească „vizibilitatea regulată” a activelor sale militare strategice în Declarația de la Washington, pe care președintele Yoon Suk Yeol și liderul american Joe Biden au emis-o în timpul unui summit din aprilie.


Marinele sud-coreene și americane au organizat luni și marți exerciții maritime comune cu forțele de apărare a Japoniei în apele din apropierea insulei Jeju din Coreea de Sud, a anunțat marina sud-coreeană. Exercițiile, care sînt primele de acest gen din 2016, au ca scop descurajarea și răspunsul la „amenințările nucleare și cu rachete avansate” ale Coreei de Nord, a spus marina într-un comunicat.

De asemenea, duminică a avut loc o întîlnire pe portavion, la care au participat viceamiralul Kim Myung-soo, comandantul flotei din Coreea de Sud și omologii săi din SUA și Japonia, pentru a discuta contramăsurile la „amenințările subacvatice” ale Phenianului, precum și programele sale nucleare și de rachete.

3
0
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?