Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Poporul rus a luptat împotriva nazismului: răspunsul Moscovei, adresat lui Johnson i-a uimit pe toți

26 mar. 2018,, 17:40   Politică
6123 10

Diplomații ruși au reacționat strălucit la recentele atacuri verbale și insultele la adresa Moscovei, aduse de către ministrul britanic de Externe, Boris Johnson.

El și-a permis să compare Cupa Mondială de Fotbal-2018, care va avea loc în Rusia, cu Jocurile Olimpice din 1936, desfășurate în acea vreme în Germania nazistă, jocurile acesteafiind ultimele, înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit ministrului britanic, Moscova ar urma, chipurile, exemplul Germaniei, folosind Cupa Mondială de Fotbal-2018 ca o pe acțiune PR.

Drept răspuns la cuvintele ministrului britanic de Externe, Ambasada Federației Ruse din Statele Unite ale Americii a postat pe pagina sa de pe Twitter materialul video cu meciul din 1938 dintre Anglia și Germania, din care se vede clar că înainte de începutul meciului, fotbaliștii echipei de fotbal a Angliei i-au salutat pe microbiști, ridicîndu-și mîinile drepte în binecunoscutul în întreaga lume gest de salut nazist, transmite Noi.md.

"Ar fi fost, pur și simplu, imposibil în Rusia în acei ani (este vorba despre anul 1938, perioada în care s-a desfășurat meciul dintre Anglia și Germania), iar în prezent absolut pedepsibil", au remarcat responsabilii de la Ambasada Rusiei la Washington.

Utilizatorii Twitter-ului au rămas uimiți de cuvintele lui Johnson și de materialul video, publicat de Ambasada Rusiei. Ei au calificat insultele lui Johnson drept șocante.

"Boris Johnson nu este potrivit pentru a fi ministru al MAE al țării. Ceea ce a spus el, a fost o insultă cu adevărat șocantă adusă poporului rus, care a luptat pentru distrugerea nazismului", au scris utilizatorii britanici.

De remarcat că la Kremlin spusele lui Johnson au fost declarate inadmisibile și insultătoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?