Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Popescu, de la Bruxelles: "Avizul Comisiei este un puternic semn de sprijin"

8 noi. 2023,, 14:45   Politică
1996 3

Aflîndu-se într-o vizită oficiale la Bruxelles, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu a venit cu un mesaj după ce Comisia Europeană a recomandat Uniunii Europene începere negocierilor de aderare a Republicii Moldova.

"O zi de o mare importanță pentru Republica Moldova, care marchează o nouă etapă în relația noastră cu Uniunea Europeană: Comisia Europeană recomandă deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova", declară Ministrul.

Totodată, Popescu spune că avizul Comisiei este un puternic semn de sprijin pentru Republica Moldova

"Avizul Comisiei este un puternic semn de sprijin pentru obiectivul nostru european, dar și o recunoaștere a progreselor substanțiale pe care Republica Moldova le-a realizat de la obținerea statutului de țară candidată în iunie 2022: implementarea cu succes a recomandărilor UE, reforme continue care au contribuit la dezvoltarea statului de drept și a fortificării capacităților administrative, independența energetică, o politică externă activă cu un înalt grad de aliniere la mesajele UE și multe altele", precizează șeful diplomației de la Chișinău.

Reamintim că astăzi, Comisia Europeană a recomandat Uniunii Europene să înceapă discuțiile privind aderarea Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Ursula von dar Leyen, președinta Comisiei Europene.


Decizia privind inițierea negocierilor va fi luată în luna decembrie de Consiliul European – din care fac parte șefii de stat și de guvern ai UE. Potrivit presei internaționale, dacă nu vor fi obiecții, cel mai probabil, negocierile vor începe în martie-aprilie 2024.

5
0
0
4
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?