Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Popescu: „Canada este unul dintre statele care susțin procesul de modernizare a țării noastre”

18 feb. 2022,, 13:15   Politică
1063 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a desfășurat o convorbire telefonică cu șefa diplomației canadiene Mélanie Joly. În cadrul discuției, diplomații s-au referit la subiecte ce țin de dinamica pozitivă a cooperării între Republica Moldova și Canada, perspectivele de consolidare a dialogului bilateral moldo-canadian în diverse domenii de interes reciproc, precum și evoluțiile situației de securitate în regiunea Europei de Est.

„Canada este unul dintre statele care susțin consecvent procesul de avansare a agendei de reforme și de modernizare a țării noastre, iar comunitatea de cetățeni moldoveni din Canada este un motor al transferului de bune practici, fiind încadrați cu succes în viața socială și devenind ambasadori ai imaginii țării noastre în localitățile canadiene.” – a menționat ministrul Nicu Popescu, transmite Noi.md.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au exprimat interesul pentru fortificarea și amplificarea raporturilor moldo-canadiene, printre pașii concreți numărîndu-se avansarea dialogului pentru încheierea în perspectivă a unui Acord bilateral în domeniul protecției sociale în beneficiul diasporei. Obiectiv care se înscrie plenar în conceptul 4D al diplomației Republicii Moldova.

„Aniversarea din data de 20 februarie a relațiilor diplomatice moldo-canadiene este un prilej potrivit pentru extinderea și aprofundarea agendei de cooperare în domeniile politic, comercial economic, cultural, pe filiera francofoniei, cît și în plan multilateral.” – a adăugat șeful diplomației Republicii Moldova.

La finalul convorbirii telefonice, ministrul Nicu Popescu a lansat omologului său invitația de a întreprinde o vizită la Chișinău pentru a continua bunele discuții bilaterale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?