X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Plîngău confirmă că s-a discutat despre candidaturile lui Slusari și Țîcu la Președinție

29 mar. 09:00   Politică
2580 0

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău confirmă că au fost luate în calcul candidaturile lui Alexandru Slusari și Octavian Țîcu pentru prezidențialele din toamnă din partea Blocului comun creat de Partidul Schimbării, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, și Liga Orașelor și Comunelor (LOC).

Anterior, cele trei formațiuni au promis un candidat unic la alegerile prezidențiale, iar pînă în prezent, se caută omul potrivit care să fie înaintat.

„Examinăm acum mai multe potențiale candidaturi. Vom merge și în organizații să consultăm oamenii, pentru că procesul implică și colectarea a 15 mii de semnături. Va fi și un studiu sociologic care va testa notorietatea unui posibil candidat”, a declarat Plîngău în ediția de joi, 28 martie, „Cutia Neagră”, notează Noi.md cu referire la tv8.

Dinu Plîngău a precizat că discuțiile nu s-au încheiat, dar și că viitorul candidat unic ar putea fi atît din afara celor trei partide care au format blocul comun, cît și din afara acestuia. În context, liderul Platformei DA i-a menționat pe Igor Munteanu și Ștefan Gligor.

Amintim că în toamna acestui an, în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. Pînă acum, doar actuala șefă a statului, Maia Sandu, și liderul Partidul Nostru, Renato Usatîi și-au anunțat oficial candidaturile.

4
1
0
1
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?