Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Platon: "Sînt gata să prezint un disc cu dovezi ale nevinovăției mele"

4 mai. 2023,, 11:37   Politică
3161 0

Din dosarul de corupție în care figurează fostul politician și om de afaceri Veaceslav Platon, a dispărut un corp delict, transmite Noi.md.

Este vorba despre un CD cu înregistrări audio și video care îl incriminează pe inculpat în coruperea mascaților din batalionul Pantera. Dispariția probei a fost descoperită în cadrul ședinței de judecată de marți, 2 mai.

Veaceslav Platon însuși susține că discul dispărut ar fi putut justifica condamnarea sa:

"Vestea că un disc cu înregistrări video și audio, al cărui conținut ar fi confirmat participarea mea la mituirea ofițerilor batalionului Pantera, a dispărut din materialele cauzei penale, în care sînt acuzat.

Informația despre conținutul discului dispărut este falsă și nu are niciun fel de bază factologică.


Aș dori să îi bucur pe toți adepții unei adevărate justiții. Avem 5 copii ale discului dispărut și o expertiză asupra acestuia. Am făcut acest lucru în prealabil, presupunînd că discul ar putea dispărea."

De asemenea, Platon spune că este dispus să furnizeze o copie a înregistrării video cu probe mass-media:

Acest disc conține dovezi ale modului în care angajații Pantera au extorcat mită de la mine și apoi m-au acuzat de contrariul. Acest disc este principala dovadă a nevinovăției mele. Procurorii sînt cei care au fost interesați de dispariția acestui disc din dosarul penal.

Dacă cineva din mass-media este dispus să publice acest disc și raportul de expertiză privind conținutul acestui disc, sînt gata să îl pun la dispoziție pentru publicare".

Potrivit acestuia, raportul de expertiză cu privire la conținutul discului dispărut este următorul:

"Solicit ca acest răspuns al meu să fie publicat ca o replică la acuzațiile false și nefondate privind implicarea mea în mituirea angajaților batalionului Pantera."

Reamintim că instanța a amînat pronunțarea pentru data de 19 mai. La acel moment, vor fi căutate probele lipsă din dosar.

Veaceslav Platon este acuzat că le-a promis gardienilor din închisoare apartamente în capitală, mașini și 5000 de euro pe lună pentru a permite activități interzise în timpul întîlnirilor cu avocații, inclusiv accesul la un telefon mobil. Apărătorii săi au susținut anterior că dialogul cu colaboratorii forțelor cu destinație specială a fost doar o glumă.

9
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?