X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Platon nu va auzi scuzele solicitate de la Maia Sandu. Ce a hotărît instanța

12 oct. 2023,, 09:57   Politică
4371 2

Curtea de Apel Chișinău a dispus încetarea procesului în care Veaceslav Platon a solicitat prejudicii morale de 100 de mii de lei, dar și scuze din partea președintei Maia Sandu pentru unele afirmații pe care le-a făcut în privința sa.

În luna mai, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a constatat că reclamantul nu a întreprins niciun efort pentru soluționarea cauzei pe cale extrajudiciară. Tocmai de aceea, i-a restituit plîngerea, cu dreptul de a se adresa repetat instanței, transmite Noi.md cu referire la anticoruptie.md.

Veaceslav Platon a depus plîngere pe numele Maiei Sandu în data de 3 decembrie 2020, pentru declarațiile pe care le-a făcut în calitate de președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Prin intermediul avocatului său, Platon a cerut dezmințirea afirmațiilor făcute la 6 noiembrie 2020, pe care le consideră false, și anume: „...Dodon a cerut „ajutorul” celor mai mari bandiți, în schimb eliberîndu-i de la închisoare sau micșorăndu-le termenul de condamnare...”, „...Acești bandiți astăzi umblă la libertate, merg la agenți economici și cu pistolul la tîmpla oamenilor, cer bani pentru ca să finanțeze campania lui Igor Dodon. La fel de grav, tot de dragul banilor, Igor Dodon i-a dat undă verde lui Platon pentru o nouă hoție bancară de proporții. Dodon pune la cale un următor furt al miliardului. Dodon le promite protecție tuturor hoților care îl sprijină în această campanile electorală...”.

Platon a solicitat o dezmințire cu următorul conținut: „Aceste declarații sînt nefondate si false. Aducem scuzele noastre lui Veaceslav Platon”.

Veaceslav Platon este în prezent refugiat la Londra, dar are statut de învinuit în Republica Moldova în trei dosare penale aflate pe rol.

16
4
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?