X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Platon despre cum a crescut Plahotniuc pe timpul lui Voronin

1 aug. 2019,, 06:08   Politică
5007 7

Veaceslav Platon a fost „invitatul” din ediția de ieri a emisiunii Politica cu Natalia Morari. În cadrul interviului, Platon a povestit cum a crescut Plahotniuc pe timpul lui Voronin.

„Începând de la Metal Ferosa, și continuând cu Moldgaz și Moldtelecom, de la toate companiile Vlad Plahotniuc organiza furturi, în perioada 2003 până în 2009. Voronin punea condițiile, iar Plahatniuc era manager și efectua toate aceste lucruri. 25% din ce se fura, Plahotniuc își lua lui. Cu timpul, Plahotniuc a cumpărat toți oamenii din jurul lui Voronin și el a contribuit ca Voronin să piardă puterea”, povestește Platon.

De asemenea, Platon spune că acum Plahotniuc a rămas fără susținere.

„Acum el nu are susținere nici de la SUA, nici de la UE, nici din Rusia. Dacă vom avea oameni competenți și diplomați, el va fi extrădat”, mai adaugă Platon.

Amintim că, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat în aprilie, 2017, la 18 ani de închisoare. Acesta este învinuit că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse în noiembrie 2014.


Veaceslav Platon a fost reținut la 25 iulie, 2016, la Kiev, în aceeași zi în care autoritățile de la Chișinău l-au anunțat în căutare internațională, fiind învinuit în dosarul privind fraudarea Băncii de Economii, de unde ar fi primit credite neperformante în sumă de aproximativ 800 milioane de lei. Pe 29 august, 2016, Platon a fost extrădat în Republica Moldova. Procurorul pe acest caz a cerut pentru Platon o pedeapsă cumulativă de 23 de ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?