Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4037

Plătiți cu 95 de $ pe lună, muncitorii care fac haine pentru Zara și H&M protestează de 2 săptămîni în Bangladesh

11 noi. 2023,, 06:00   Politică
2799 0

De două săptămîni, mii de muncitori din industria textilă din Bangladesh protestează și cer salarii mai bune pentru cei 4 milioane de angajați din țară.

Acțiunile au devenit violente: trei oameni au murit în urma confruntărilor cu forțele de ordine, iar sindicatele spun că poliția a intervenit în forță, folosind gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, transmite digi24.ro

„Acțiunile au escaladat acolo și devin din ce în ce mai violente”, a declarat Christina Hajagos-Clausen, director pentru industria de textile și confecții din cadrul IndustriALL Global Union, la care sînt afiliate sindicatele din Bangladesh, potrivit CNN.

Săptămîna aceasta, autoritățile au anunțat o creștere a salariului pînă la 113 dolari pe lună pentru lucrătorii din confecții, începînd cu 1 decembrie. Însă muncitorii au respins oferta spunînd că salariile nu au ținut pasul cu inflația în ultimii cinci ani.

Inflația a crescut la 9% între 2022 și 2023, cea mai mare rată din ultimii 12 ani, potrivit Biroului de Statistică din Bangladesh. Muncitorii din Bangladesh, care fac haine pentru branduri precum H&M, Zara și Levi’s, cîștigă în prezent 95 de dolari pe lună. Ei cer salarii de 208 de dolari pe lună.

4
0
0
6
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?