Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Platforma DA propune asigurarea fiecărui cetățean cu pensii peste minimul de existență

7 sep. 2021,, 11:34   Politică
2036 1

Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA) a luat act de eforturile Guvernului de a majora, la prima etapă, pînă la 2000 lei pensiile a 183 mii de cetățeni.

Totodată, Platforma spune că este necesar de asigurare a fiecărui cetățean cu venituri care să acopere minimul de existență.

Anume în acest context, Platforma DA venise cu ideea și proiectul de modificare a art. 47 din Constituție, care, prin formularea ambiguă „Statul este obligat să ia măsuri pentru ca orice om să aibă un nivel de trai decent”, lasă loc de interpretare. Formațiunea atenționează că peste 400 mii de cetățeni au venituri sub minimul de existență.

"Sîntem încrezători că aceasta este o primă acțiune de remediere a nedreptății sociale și nutrim speranța că la elaborarea bugetului pentru anul 2022 se vor identifica soluții pentru majorarea tuturor pensiilor pînă la minimul de existență, ținînd cont și de principiul echitabilității. Menționăm că este stringent necesar ca aceste majorări, precum și cele ce urmează, să aibă o bază de venit stabil și robust, asigurat mai puțin din resurse creditare, ci preponderent din surse interne suplimentare, generate din eliminarea schemelor ce prejudiciază grav bugetul de stat, detenebrizarea economiei și creșterea esențială a investițiilor", se arată în declarația Platformei DA.

De asemenea, formațiunea spune că banii pentru majorări de pensii nu pot fi alocați din alte surse de finanțare, cum ar fi investițiile capitale sau alte programe sociale.


Partidul a venit cu îndemnul către alte formațiuni să susțină inițiativele Platformei DA în domeniul social, care conduc la dezvoltarea bunăstării cetățenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?