X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Platforma DA cere investigarea acțiunilor lui Dorel Musteață

28 sep. 2022,, 16:15   Politică
2104 0

Președintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, cere Procuraturii Anticorupție să îl investigheze pe șeful interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață, pentru acțiunile consfințite la art. 3302 alin. (2) – îmbogățire ilicită și art. 3521 alin. (2) – falsul în declarații.

„În conformitate cu art. 287 alin. (1) din Codul de procedură penală, să fie anulată Ordonanța privind refuzul în pornirea urmăririi penale din 2021, pe motiv că investigația a fost una superficială și s-a bazat exclusiv pe cuvintele persoanei asupra căreia planează bănuiala rezonabilă și nu au fost dispusă o investigație care să prevadă:

1. Analiza informațiilor din toate declarațiile de avere și interese. Spre exemplu: mijlocul de transport care se regăsește în declarația de avere din 2016-2017;

2. Nu a fost analizată informația despre veniturile rudelor;

3. Nu a fost verificată informația din registrul bunurilor imobile, registrul de stat al transporturilor, extrasele bancare, informațiile de la serviciul fiscal de stat;


4. Nu a fost analizată informația ce vizează cheltuielile lui Dorel Musteață, costurile vacanțelor, precum și destinațiile preferate;

5. Nu au fost efectuate cercetări asupra existenței bunurilor în r-nul Anenii Noi, a căror beneficiar efectiv ar fi Dorel Musteață;”, a scris Plîngău, citat de N4.

Plîngău mai menționează că va depune o plîngere la PA în care va solicita să fie anulată ordonanța privind refuzul de a porni urmărirea penală în 2021, pe motiv că „investigația a fost una superficială și s-a bazat exclusiv pe cuvintele persoanei asupra căreia planează bănuiala”.

„S-au pus foarte multe speranțe în venirea la conducerea Procuraturii Anticorupție, a doamnei Vernonica Drăgălin(…) Sper mult să înceapă pe bune lupta cu marea corupție, așa cum s-a promis de noul șef al Procuraturii Anticorupție. Toate argumentele pentru începerea urmăririi penale în baza bănuielilor rezonabile sunt descrise în textul prezentat procuraturii pe numele lui Dumitru Robu și Veronica Drăgălin”, a mai scris Plîngău.

Platforma DA a mai depus și anterior un denunț la Procuratură prin care a solicitat pornirea unei anchete și investigarea faptelor privind îmbogățirea ilicită a magistraților Dorel Musteață și Nina Cernat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?