X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Peskov: "Moldova se înșeală, văzînd în valorile europene o respingere a Rusiei"

26 sep. 2023,, 19:45   Politică
3828 1

Autoritățile moldovenești văd valorile europene ca pe o respingere a tot ceea ce este rusesc - aceasta este o concepție profund greșită.

Despre acest lucru a declarat jurnaliștilor Secretarul de presă al Președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

Anterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că autoritățile țării nu pot coopera cu Rusia, deoarece acest lucru nu corespunde principiilor Integrării Europene.

"Din păcate, actualele autorități moldovenești și doamna Sandu văd în valorile europene prezența obligatorie a negării a tot ce este rusesc. Aceasta este o concepție profund greșită, deoarece Rusia însăși este o valoare europeană, face parte din valorile europene comune, indiferent cine și ce spune ", a declarat Peskov, comentînd declarația Maiei Sandu.

După cum a menționat reprezentantul Kremlinului, conducerea Moldovei face o greșeală în fața poporului său, distrugînd relațiile cu Rusia.


"Aici, din păcate, doamna Sandu și conducerea Republicii Moldova greșesc profund. Ei, din punctul nostru de vedere, fac o greșeală în fața propriului popor, crezând că prin dezvoltarea relațiilor cu țările europene, cu țările din Europa de Vest, trebuie neapărat să distrugă toate relațiile cu noi. Aceasta este o greșeală și, din păcate, ei vor trebui să realizeze prețul acestei greșeli. Principalul lucru este că acest preț îl va plăti poporul acestei țări", a subliniat purtătorul de cuvînt al liderului rus.

34
3
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?