X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Perciun: "Avem nevoie de susținerea tuturor profesorilor pentru a face ordine în sistem"

25 iul. 2023,, 09:00   Politică
2603 0

Prioritățile Ministerului privind modernizarea sistemului educațional și motivarea tinerilor pentru o carieră didactică au fost subiectele abordate la întrevederea de luni a ministrului Educației și Cercetării, Dan Perciun, cu managerii unor gimnazii și licee din diferite localități din țară.

Directorii au înaintat mai multe propuneri pentru a asigura necesarul de cadre în școli, inclusiv prin măsuri care să crească numărul de absolvenți ai facultăților de profil angajați în școli, transmite Noi.md.

Un alt subiect a vizat indemnizația anuală de 4 mii de lei oferită profesorilor din învățămîntul general, participanții la ședințe propunînd excluderea raportărilor legate de această indemnizație. Discuțiile s-au axat și pe necesitatea aprobării statelor noi de personal care să corespundă necesităților momentului.

Dan Perciun a menționat că împreună cu echipa ministerială va întreprinde acțiuni sigure care să permită implementarea cu succes a reformelor demarate în învățămînt, subliniind importanța asigurării unei educații de calitate pentru toți tinerii din țară.

„Este foarte important să grăbim procesele de modernizare a sistemului educațional, care trebuie să devină unul capabil să producă cetățeni activi, oameni integri, empatici și competitivi într-o lume globalizată. Ne propunem să avem un dialog deschis, astfel ca împreună să identificăm soluțiile optime de susținere și dezvoltare a domeniului.

Avem nevoie de susținerea tuturor profesorilor pentru a face ordine în sistem, iar pentru a avea o abordare stimulativă, contează mult vocea dumneavoastră”, a menționat ministrul Dan Perciun.

În prezent, în Republica Moldova activează 336 de licee și 738 de gimnazii.

1
0
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?