Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

PCRM, despre manifestaţiile dedicate Centenarului Marii Uniri: "Este o trădare de patrie"

4 dec. 2018,, 17:21   Politică
3993 10

Partidul Comuniştilor califică „isteria privind Centenarul Marii Uniri" drept trădare de Patrie.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la serviciul de presă al PCRM, evenimentele de la Chişinău de pe 1 decembrie "nu au provocat în Moldova un mare agiotaj: cîteva sute de unionişti au mers pe rînd prin Chişinău, au vorbit, şi-au bătut loc de monumentul lui Ştefan cel Mare, au atîrnat deasupra lui o panglică tricolor, au dansat şi s-au împrăştiat".

„Aceşti oameni sînt destul de inofensivi: unionismul lor public doar i-a deranjat pe pietoni şi a împiedicat traficul maşinilor. Altceva e situaţia cu reprezentanţii clasei politice moldoveneşti, care au organizat o competiţie nedemnă între ei - care dintre ei e mai romîn... Şi, în cele din urmă, a devenit clar că esenţa luptei dintre guvernare şi opoziţia de dreapta se reduce la cine dintre ei va scăpa mai devreme Moldova de statutul de stat independent", spun comuniştii.

Ei au reamintit că "marea majoritate a populaţiei Moldovei, adică 80%, consideră şi se simt moldoveni, doresc să construiască un stat independent".

"Dar puterea din ţară a fost capturată de reprezentanţii minorităţii naţionale şi geopolitice. Şi în această calitate, ei fac ceea ce majoritatea populaţiei din Moldova nu vrea. Anume ei, dar nu tinerii care rătăcesc prin Chişinău, în eşarfe tricolor, reprezintă adevărata ameninţare pentru statul moldovenesc multisecular. Copiii cu eşarfe sînt victime ale educaţiei şcolare, se poate spune că sînt nişte romantici ai unirii. Iar aceşti politicieni întăriţi sînt pragmaticii unirii", subliniază PCRM, întrebîndu-se dacă Budapesta oare la fel a iluminat Parlamentul maghiar cu culorile drapelului naţional romînesc cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la alipirea Transilvaniei la România?


În opinia comuniştilor, „în ultimii 660 de ani, Moldova nu s-a confruntat niciodată cu o abordare atît de laşă faţă de propria ei distrugere şi, dacă doreşte să-şi continue istoria, ar trebui să trimită guvernarea actuală la coşul de gunoi al istoriei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?