X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Pavlovschi, despre greșeala autorilor Constituției

5 aug. 2019,, 17:20   Politică
3257 2

Fostul reprezentant al Moldovei la CEDO, activistul public Stanislav Pavlovschi, apreciază drept greşită ideea de a considera Legea Supremă a ţării drept un document absolut perfect, relatează eNews.

Constituția țării trebuie îmbunătățită, mai ales în ceea ce privește asigurarea drepturilor omului, a declarat avocatul într-un emisiune de la postul de televiziune RTR-Moldova.

„A spune că această Constituție este un document absolut perfect este greșit. De exemplu, dacă încercați să găsiți în Constituţie menţiunea despre dreptul la un proces judiciar echitabil, acesta fiind unul dintre drepturile fundamentale ale omului, nu îl veți găsi acolo. A fost o greșeală a părinților fondatori ai statului moldovean, care ar fi trebuit să includă acest drept în Constituție, dar nu au făcut-o.

Prin urmare, cred că este în interesul poporului moldovenesc ca această Constituție să fie îmbunătățită. Cu toții înțelegem că pentru a schimba Constituția sau chiar una dintre prevederile acesteia, este necesară o majoritate constituțională în Parlament. Cu toate acestea, din păcate, cei care stau în Parlament nu pornesc întotdeauna de la interesele poporului, de la nevoia de a îmbunătăți Constituția și de multe ori pornesc de la propriile interese politice”, a subliniat Stanislav Pavlovski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?