Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pascaru: „Sîntem datori să păstrăm neamul și națiunea”

27 aug. 2023,, 10:45   Politică
4453 1

Cu prilejul marcării a 32 de ani de independență a Republicii Moldova, liderul Mișcării Naționale Voievod, Nicolae Pascaru, a amintit despre datoria cetățenilor de a-și păstra statalitatea, de a dezvolta statul și a-l transmite mai departe generațiilor viitoare.

Activistul civic le-a urat tuturor cetățenilor R.Moldova să dea dovadă de patriotism, să-și găsească un rost acasă, iar celor plecați - să revină încrezători în țară.

"Anul acesta se împlinesc 32 de ani de cînd Parlamentul Moldovei a declarat independența țării. Noi, moldovenii, avem o republică tînără, dar poporul nostru - avem rădăcini puternice, avem o statalitate de peste 800 de ani și am avut o țară a Moldovei care întotdeauna a luptat, în centrul Europei, pentru libertate, pentru speranță, pentru noi. Noi acum, această generație care locuim în această țară sîntem datori să păstrăm statalitatea, să dezvoltăm acest stat și să-l transmitem mai departe copiilor noștri

Îi felicit pe toți cetățenii R.Moldova indiferent de etnie, îi felicit pe toți cei are își iubesc țara, neamul. Le doresc în primul rînd multă sănătate, le doresc succes în tot cea ce fac, le doresc credință în Dumnezeu - doar prin această virtute noi putem să păstrăm țara și neamul", a menționat Nicolae Pascaru.

El a remarcat importanța cultivării în tînăra generație a dragostei de țară și devotamentului față de stat, încă de pe băncile școlare și universitare. Potrivit lui Pascaru, cu toți trebuie să ne preocupăm de crearea condițiilor optime pentru a preveni exodul în masă al tinerilor.


Liderul Mișcării Voievod a venit și cu un mesaj pentru politicieni, urîndu-le mai multă înțelepciune și dragoste de țară.

"Din păcate avem o mare parte din politicieni care sînt trădători, care lucrează pentru interesele altor corporații, altor centre geopolitice. Cred că la cîrma Moldovei vor veni patrioți moldoveni, politicieni patrioți care vor face situația să fie cu mult mai bună pentru toți, pentru pensionari, pentru bugetari, pentru toți".

"Vreau să-i felicit pe toți din partea Mișcării Voievod. Sîntem pe poziția că Moldova are viitor, sîntem parte dintr-un neam cu care trebuie să ne mîndrim, care prin credință de Dumnezeu, printr-o luptă aprigă și-a cucerit liberatatea sa. Sîntem datori să păstrăm neamul și națiunea", a concluzionat Nicolae Pascaru.

36
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?