X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Pascaru: Protestele masive organizate la Chișinău sînt de fapt începutul căderii acestei puteri

24 noi. 2023,, 18:00   Politică
3849 1

"Aceste proteste masive organizate la Chișinău sînt de fapt un nou început a căderii acestei puteri, a căderii PAS de la guvernare", o spune analistul politic Nicolae Pascaru, lider al Mișcării Naționale Voievod.

Nicolae Pascaru este de părere că revendicările fermierilor sînt complet justificate, iar faptul că pînă acum nu au fost identificate soluții vorbește despre "incompetența guvernării".

"Aceste proteste masive organizate la Chișinău sînt de fapt un nou început a căderii acestei puteri, a căderii PAS de la guvernare. Aceste proteste arată că răbdarea moldovenilor a crăpat. În afară de protestele agricultorilor, ieri a avut loc cel al transportatorilor care semnalează o catastrofă în acest domeniu.Fermierii sînt astăzi într-o situație grea, nu a mai fost asta situația, nu doar din cauza războiului, dar și incompetenței guvernanților, pentru că nu a fost pregătiți pentru găsirea altor piețe de desfacere după ce au fost închise cele din Ucraina, Belarus, țările CSI.

Zeci și sute de frigidere sînt practic supraaglomerate, prețul la energia electrică s-a dublat, cheltuielile la cultivarea pămîntului, cheltuielile motorină s-au triplat, dar vedem că nu se mărește prețul la fructe, la grîu. Ratele bancare s-au majorat și asta este o tragedie pentru acești fermieri, care au businessul luat în credite de la bancă. Guvernarea artificial îi duce pe ei într-o "gaură neagră", pot să-și distrugă tot businessul lor. (...) Această guvernare nu este a moldovenilor, este a puterii occidentale, care vine cu proiectele lor pentru a distruge economia moldovenească", a menționat Pascaru.

Analistul mai spune că nu doar agricultorii sînt nemulțumiți, dar și patentarii, comercianții și simplii salariați, iar creșterea acestor tensiuni în societate ar putea provoca revolte.


"Muncitorii, țăranii, agricultorii, oamenii din comerț cărora li s-a atașat de gît un aparat de casă sînt într-o situație catastrofală, cei care nu sînt apărați de stat, nu sînt apărați de PAS și sîntem în pragul unei revolte. Dorim ca opoziția să se implice, toate partidele de opoziție să vină cu un mesaj comun să oprească această degradare economică, socială și politică din Moldova", mai menșionează liderul "Voievod".

57
2
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?