Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pascaru: Moldova ar fi putut deveni o țară bogată

26 aug. 2023,, 10:00   Politică
4039 0

"Ruperea relațiilor cu Rusia și cu țările din Comunitatea Statelor Independente este o mare greșeală strategică, care a fost făcută de ucraineni în perioada 2011 - 2014", spune fostul deputat, politolog și lider al organizației obștești Voevod, Nicolae Pascaru.

El a făcut aceste declarații în cadrul unei emisiuni la postul de radio și televiziune găgăuz GRT, transmite Noi.md, fiind întrebat de prezentator dacă CSI este distructivă pentru țara noastră.

Potrivit lui Pascaru, nu este favorabil pentru Moldova să piardă legăturile cu Rusia, deoarece putem să ne dezvoltăm economia prin exporturi în țările Comunității Statelor Independente.

"Înainte de conflictul din Ucraina, Moldova își ducea toate produsele agricole în Rusia, Belarus, Kazahstan, pentru că acolo sîntem acceptați, ei ne cunosc, știu de vinurile moldovenești, de coniacurile, de produsele agricole. Moldova se putea îmbogăți din asta, aveam resurse energetice foarte ieftine", a spus analistul politic.

El a mai menționat că problemele din economie fac ca tînăra generație să plece din Moldova:


"Nu existau nicăieri gaze atît de ieftine precum cele pe care Rusia le-a dat CSI. Noi am putea susține în continuare economia moldovenească, dar acest decalaj îi va lovi foarte dureros pe cetățenii noștri. Vedem deja acest lucru în primul rînd în sectorul educației (închiderea școlilor, liceelor, chiar și a grădinițelor) și în plecarea sporită a populației. Cel mai tragic lucru pentru țara noastră este că pleacă populația tînără: noi i-am crescut, i-am învățat în universități, iar acum, cînd a venit timpul să muncească în țară și să plătească impozite, sînt gata să plece în Europa".

39
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?