Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pascaru: Istoria se repetă. Oamenii lui Șor vor să cumpere alegătorii din Hîncești

4 mar. 2020,, 17:53   Politică
3786 1

Mai puțin de două săptămîni au rămas pînă la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești, iar pe ultima sută de metri bătălia electorală s-a întețit.

Liderul Mișcării Naționale Voievod, Nicolae Pascaru, acuză membrii Partidului Șor că au revenit la vechile practici vicioase de corupere a alegătorilor, prin oferirea coletelor cu produse alimentare, organizarea excursiilor pentru persoane în etate, dechiderea magazinelor sociale.

În acest context, activistul civic cere oamenilor legii să se autosesize și să ia măsuri, pentru a nu admite abateri de la procesele democratice și de la voința alegătorilor.

„Partidul Șor la sigur nu cîștigă aceste alegeri, dar scopul lor este să fure voturi de la socialiști. Se vede o conlucrare între Partidul Șor, Cobzac și Candu. Avînd în vedere că în circumscripție uninominală se alege cîștigătorul din primul tur, avînd în vedere că în toate sondajele candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, este pe locul I, acum oponenții fac uz de toate schemele pentru a-l devansa. Vedem o activizare a partidelor care lucrează împotriva lui. Partidul Șor ba amenajează parcuri, de asemenea, istoria cu pachetele nu s-a terminat. Ar fi bine ca poliția să se autosesizeze. Este o corupere clară a alegătorilor”, a relatat Pascaru.

Liderul Mișcării Voievod mai spune că membrii Partidul Șor acționează în complicitatea cu alți concurenți electorali.


„Lumea nu vrea să-i voteze pe cei implicați în furtul miliardului. Toți s-au convins că proiectul lor este practic eșuat, de aceea ei încearcă acum să se salveze. Încerască să-i susțină pe politicieni de la Maia Sandu, inclusiv pe Grigore Cobzac. Este o situțaie cînd un partid de stînga lucrează pentru un candidat de dreapta”.

“Ar fi bine ca lumea să înțeleagă că darurile electorale sînt ca un vînt de primăvrară și nu va ajuta acești oameni, dar mai rău fac. Avem pericolul ca alegtătorii să nu iasă la vot, fiind dezamăgiți”, a conchis el.

Menționăm că alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38, Hîncești vor avea loc duminica viitoare, pe 15 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?