Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Pascaru: Acum avem nevoie de un guvern de criză

19 feb. 2021,, 13:17   Politică
2861 4

Criza guvernamentală în care s-a pomenit țara după alegerile prezidențiale este una construită artificial și este alimentată de ambițiile politice ale președintelui, este convins deputatul PSRM Nicolae Pascaru.

În opinia deputatului, cît timp actorii politici nu pot ajunge la un compromis pe dimensiunea politică, populația se confruntă cu probleme reale ce necesită soluții imediate, inclusiv criza sanitară, restanțe la plata salariilor, criza economică.

„Criza este artificial construită din ambițiile egoiste ale PAS. Nimeni în afară de ei nu-și doresc criză, chiar nici partenerii lor de coaliție. Criza a fost deja provocată și vom vedea mai departe efectele acesteia, ori iar va veni vreun salvator de la vreo Ambasadă occidentală și va salva situația. Or ei artificial duc țara în haos. În primul rînd, urgent avem nevoie de un guvern de criză. Teza - „noi vrem anticipate” a fost cel mai tare întărită înainte de pandemie. Toată responsabilitatea acum trebuie să și-o asume cei de la PAS. Deja vedem că sînt probleme: masiv nu se plătesc salariile pentru angajații de la Calea Ferată, deja de patru luni; transportatorii se pregătesc de proteste; sînt întîrzieri la plățile salariale ale bugetarilor; se scumpesc carburanții, ceea ce este total nejustificat.

Și în loc acum președintele țării împreună cu Guvernul și Parlamentul să gasim soluții, ei nu caută soluții, ei caută motive să spună de ce în țară nu merge bine. O altă problemă este și vaccinarea populației, din aceste 130 de milioane de lei cheltuite pentru anticipate, putem să vaccinăm o țară întreagă, să ieșim din zona roșie”, a declarat pentru Noi.md Nicolae Pascaru.

Politicianul este de părere că nici rezultatele sondajelor de opinie nu confirmă necesitatea organiz[rii alegerilor anticipate, întrucît în Parlament vor ajunge aproximativ aceleași partide.


„Sondajele arată că de fapt în caz de anticipate nu cîștigă niciun partid, dar în Parlament vin tot aceleași formațiuni care se presupun că sînt corupte. Înțelegem că anticipatele nu vor aduce rezultate bune pentru Moldova. Dar restartul de care spune doamna președintă va costa mai scump, pentru că criza nu este de oprit”, a mai menționat Pascaru.

„Foarte multe greșeli se fac. Maia Sandu ca premier a comis o greșeală atunci cînd a vrut în mod neconstituțional să numească procurorul general, și continuă greșelile și acum”, mai spune el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?