Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul UE cere deschiderea negocierilor pentru aderarea Moldovei la UE

5 oct. 2023,, 11:32   Politică
2140 0

Parlamentul European evaluează joi calea parcursă de Moldova spre aderare la UE. O rezoluție în favoarea țării noastre, prin care eurodeputații cer începerea negocierilor pentru țara noastră pînă la începutul acestui an.

Documentul mai prevede liberalizarea completă a schimburilor comerciale între UE și Moldova. Se mai prevede acordarea ajutorului financiar suplimentar, tehnic, integrarea în piața unică europeană și sprijin energetic.

„Prin această rezoluție, noi, Parlamentul European, vom spune foarte clar: cerem începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană pînă la finalul acestui an. Astfel, Republica Moldova se va moderniza și se va reforma și mai mult cît mai repede. Lucru bun pentru cetățenii Republicii Moldova și bun pentru oamenii din Uniunea Europeană”, anunță eurodeputatul român Sigfried Mureșan.

Raportul privind performanțele Moldovei, în contextul aderării la UE, ar urma să fie luată în decembrie, de către Consiliul Uniunii Europene. Liderii din UE ar urma să ia decizia unanim.

7
0
0
0
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?