Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul se întrunește într-o nouă ședință. Moțiunea împotriva lui Recean pe ordinea de zi

19 oct. 2023,, 09:45   Politică
2669 1

Deputații vor examina joi, în ședință plenară, moțiunea de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova, înaintată de deputații din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi de către Biroul permanent al Legislativului.

BCS a depus o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova în ședința din 5 octombrie curent. Opoziția a criticat prețurile mari la produsele agroalimentare, la energia termică și gazele naturale, datoriile externe ale statului, despre care spun că au crescut semnificativ, și sînt nemulțumiți de gestionarea sectorului economic.

În luna iulie curent, BCS a înaintat prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Recean și a doua împotriva Executivului desemnat de PAS. În ambele cazuri aceasta a picat.

Pentru demiterea Guvernului este nevoie de 51 de voturi, pe care opoziția nu le are.

Tot în ședința plenară de joi Parlamentul urmează să aprobe numirea în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a Anei Revenco și încetarea calității de membru în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor a lui Vitalie Miron.


Deputații vor examina două proiecte de lege pentru armonizarea legislației naționale cu legislația UE în domeniul achizițiilor publice și privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor. Totodată, în prima lectură, urmează a fi discutate proiectul Codului funciar și inițiativele legislative ce prevăd înăsprirea pedepselor pentru șoferii care conduc în stare de ebrietate și provoacă accidente rutiere

14
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?