X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Parlamentul se convoacă de urgență

3 oct. 2023,, 21:05   Politică
5190 0

Președintele Parlamentului Igor Grosu a convocat de urgență Biroul permanent al Legislativului pentru a stabili desfășurarea ședinței plenare în aceeași zi.

În același timp, serviciul de presă al Legislativului a invitat jurnaliștii la un briefing pe care Igor Grosu în va susține miercuri dimineața. După briefing va avea loc ședința Biroului permanent.

Deputatul și membrul Comisiei Juridice din Parlament, Vasile Grădinaru, a declarat pentru Radio Moldova că, miercuri, deputații vor ajusta cadrul normativ, astfel încît oamenii certați cu legea să nu poată candida la alegeri.

„Pe de o parte se va ține cont de decizia Curții, de recomandările Comisiei de la Veneția, dar și vor aduce o soluție nouă pentru situația care se întîmplă, ca să nu permitem în continuare ca oamenii certați cu legea să poată candida pentru funcții publice și să corupă prin mijloace obscure”, a spus Grădinaru.

Amintim că, marți, 3 octombrie, magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțională prevederea ce interzice membrilor fostului partid Șor, scos în afara legii să participe la alegeri. Magistrații Înaltei Curți au admis sesizarea depusă de 5 deputați ai formațiunii declarate neconstituționale.

1
0
0
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?