X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul a primit în vizită sute de cetățeni din diferite localități ale țării și de peste hotare

23 sep. 2023,, 12:45   Politică
3746 0

Sute de persoane din țară, dar și de peste hotare au vizitat Parlamentul cu ocazia Zilei Ușilor Deschise. Toate grupurile de vizitatori au fost ghidate de către deputați și de funcționari publici, care au povestit detalii interesante din activitatea legislativului, anunță Parlamentul.

Persoanele au avut oportunitatea să meargă în sălile unde se iau decizii importante pentru viitorul țării sau au loc întrevederi cu oficiali străini. Pentru a afla cele mai interesante detalii despre activitatea legislativă, ei au vizitat sala de ședințe plenare, sala Europa, Muzeul Parlamentului și sala pentru conferințe de presă.

„Copii și tineri curioși, dornici de a cunoaște cît mai multe despre Parlament ne-au vizitat astăzi la Ziua Ușilor Deschise. Ne bucurăm că avem o generație tînără interesată de activitatea instituției parlamentare și de transformările din societate”, a menționat Secretarul general al Parlamentului, Tamara Gheorghița.

Pe lîngă turul ghidat propriu-zis, pentru vizitatori au fost amenajate două expoziții – una cu lucrările maestrului Zaharia Cușnir, un fotograf amator care a locuit în satul Roșietici, raionul Florești și alta cu desenele unor copii refugiați din Ucraina, care au redat în culori ce înseamnă pacea pentru ei.

în scuarul Parlamentului au fost amenajate spații pentru discuții cu deputații, cu activități interactive pentru copii și o zonă foto. Vizitatorii au primit materiale informative despre activitatea Parlamentului și au lăsat mesaje pentru deputați.


2
0
2
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?