X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia efectuează o vizită la Chișinău

20 oct. 2023,, 17:45   Politică
3064 1

Svetlana Tihanovskaia începe o vizită oficială în Republica Moldova. Opozanta din Belarus urmează să aibă mai multe întrevederi la Chișinău.

Politiciana a anunțat pe rețelele de socializare că se va întîlni cu Maia Sandu și Igor Grosu. Ea va mai participa la Moldova Women Forum și va discuta cu grupul parlamentar pentru susținerea statului Belarus democrat, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Sînt încîntată să încep vizita mea în Moldova, la invitația președintei Maia Sandu. Aștept cu nerăbdare să discutăm despre aspirațiile noastre europene comune. Mă voi alătura Moldova Women Forum 2023 și mă voi întîlni cu președintele parlamentului Igor Grosu și grupul parlamentar pentru susținerea statului Belarus democrat”, anunță Tihanovskaia.

Opozanta se va afla în Republica Moldova în perioada 20-21 octombrie. Ea și-a amintit în context că formarea grupului parlamentar la care face referire a fost decisă cu un an în urmă.

„În urmă cu un an, Parlamentul Republicii Moldova a votat cu o majoritate covîrșitoare înființarea grupului parlamentar pentru statul Belarus democratic. Un gest profund de solidaritate! Mă bucur că sînt în Moldova și aștept cu nerăbdare să mă întîlnesc cu grupul Mulțumesc parlamentarilor moldoveni pentru sprijinul acordat”, notează Tihanovskaia.

5
1
1
0
66

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?