X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

O nouă promisiune a democraților: salarii mai mari pînă la sfîrșitul anului

23 oct. 2018,, 14:50   Politică
3775 9

În 1 decembrie 2018 intră în vigoare reforma salarizării. Prin urmare, niciun angajat în sistemul public nu va primi un salariu mai mic de 2.000 de lei. Printre domeniile profesionale vizate sînt educaţia, sănătatea, asistenţa socială şi autorităţile publice locale. Despre acest lucru a anunţat preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămînal.

Liderul democrat a anunţat că reforma salarizării se va desfăşura în două etape, iar potrivit proiectului, în fiecare an, Guvernul va fi obligat să majoreze salariile bugetarilor. Totodată, datorită acestei reforme, unele categorii de angajaţi vor primi salarii mai mari cu peste 90 procente. Inițiativa prevede că peste 150 de mii de bugetari vor avea acum majorări esențiale ale salariilor. Printre domeniile profesionale vizate de reforma salarizării sînt educația, sănătatea, asistența socială, autoritățile publice locale.

Pentru aceste categorii de bugetari, salariile vor crește cu 20, cu 50, iar pentru unii chiar şi cu 90 de procente, ceea ce este de fapt o creștere a salariilor fără precedent în Republica Moldova.

"Oamenii de prea multă vreme merită și așteaptă aceste creșteri substanțiale ale salariilor, care de fapt le-au fost promise de-a lungul anilor de toți politicienii de pînă acum, dar, cum este deja demonstrat, Partidul Democrat fiind unicul partid care își ţine promisiunile, a îndeplinit și această promisiune – a mărit salariile, așa cum a procedat cu proiectele Drumuri Bune pentru Moldova, Prima Casă, Ghișeul Unic, ambulanțe pentru toate localitățile ţării, reduceri la tarife la gaze naturale, la energie electrică și multe multe altele", a menționat Plahotniuc.

Mai multe detalii despre cui și cu cît va fi mărit salariul, conform reformei, vor fi oferite de Guvern în zilele următoare.


"Eu vreau să menționez că noi planificăm deja a doua etapă a reformei salariale, astfel, ca în primăvara anului 2019 cei care acum nu au beneficiat de aceste creşteri salariale, să le aibă majorate deja și ei. Reforma salarizării, pe care o numim "Salarii bune pentru Moldova", este una dintre măsurile despre care am vorbit la Marea Adunare Națională a Partidului Democrat de duminică, unde noi am anunțat un vast program de acțiuni pentru Moldova, care aduc bunăstarea cetăţenilor noştri", a adăugat Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?