Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Noul ministru al finanțelor, Petru Rotaru, a depus jurămîntul de învestire

28 sep. 2023,, 15:15   Politică
2804 0

Ministrul desemnat al finanțelor, Petru Rotaru, a depune jurămîntul de învestire în funcție, în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, informează Noi.md

"Domnule ministru, vă mulțumesc că ați demonstrat deschidere și ați acceptat să veniți în echipa Guvernului. Așteptările societății și ale mediului de afaceri sînt clare, vrem mai puțină birocrație pentru cei onești, vrem mai multă fermitate pentru cei care fac evaziune fiscală, multă transparență în achizițiile publice și eficiență în gestionarea resurselor statului, atît a celor din țară cît și a celor care vin din exterior" a spus Maia Sandu.

Potrivit ei, experiența dobîndită în acest domeniu, activînd în calitate de director al Serviciului Fiscal de Stat, este foarte valoroasă în gestionarea eficientă și a activității ministerului de Finanțe.

"Aveți o misiune dificilă, dar am siguranța că o să vă descurcați cu echipa de la minister", a conchis Sandu.

Totodată, președintele i-a mulțumit fostei minister a finanțelor, Veronica Sirețeanu că a acceptat să preia conducerea în cadrul ministerului, șefa statului specificînd că ministra a reușit să asigure o gestionare corectă și eficientă a Bugetului Public Național.


Petru Rotarul urmează să-i ia locul Veronicăi Sirețeanu, care și-a încheiat mandatul de ministru al Finanțelor, întrucît va da naștere în scurt timp unui copil.

0
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?