Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Noi politicieni au aderat la Mişcarea "Respect Moldova"

19 dec. 2023,, 17:13   Politică
2511 1

Lilia Pogolşa, care a condus anterior Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Eduard Grama, ex-ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, Igor Curov, ex-secretar de stat al Ministerului Sănătăţii – sînt doar cîteva nume grele care au aderat la Mişcarea Respect Moldova, constituită în vara anului curent.

În cadrul şedinţei Consiliului Politic Naţional al Mişcării, care a avut loc sîmbătă, a fost instituită funcţia de prim-vicepreşedinte, în care a fost ales Radu Burduja, ex-secretar de stat la Ministerul Apărării şi ex-reprezentant al Moldovei la NATO. Radu Burduja va fi responsabil de domeniul politică externă, apărare şi securitate naţională, transmite Noi.md cu referire la tribuna.md

Tot sîmbătă, Lilia Pogolşa a fost aleasă vicepreşedintă a partidului, responsabilă de educaţie, cercetare şi inovaţie, Eduard Grama – vicepreşedinte responsabil de agricultură şi industria alimentară, iar Igor Curov – vicepreşedinte responsabil de sănătate. Vicepreşedinte al partidului a devenit şi deputatul Veaceslav Nigai. El va fi responsabil de relaţiile cu organizaţiile obşteşti. Amintim că, de asemenea, în funcţii de vicepreşedinţi sînt: Ion Ştefăniţă, responsabil de domeniul cultură, patrimoniu şi turism, şi fostul deputat Anatolie Zagorodnîi, responsabil de dezvoltarea infrastructurii partinice. În cadrul Consiliului, s-a stabilit că secretarul general al Partidului, Nicolae Cicariov, comisar-șef în rezervă, va fi responsabil de domeniul afacerilor interne.

Eugeniu Nichiforciuc, preşedintele Mişcării Respect Moldova, a avut un mesaj aparte pentru personalităţile ce s-au alăturat partidului. „Bine aţi venit în echipă şi fiţi siguri că aţi făcut alegerea corectă! Fiecare dintre dvs. reprezintă o valoare, iar împreună vom reuşi să facem multe lucruri bune. Nu mă tem să folosesc expresia lucruri bune, chiar dacă unii au compromis-o. Noi cu adevărat avem capacităţile necesare, voinţa şi dorinţa de a face lucruri cu adevărat bune, nu declarative, şi vom demonstra acest lucru. sînt ferm convins că ne vom extinde în continuare, că ni se vor alătura mulţi alţi oameni de valoare şi vom deveni forţa de care Republica Moldova are atît de mult nevoie”, a declarat el.

În cadrul şedinţei CNP al MRM a fost făcut şi un scurt bilanţ al activităţii formaţiunii în ultimele luni. „Primele rezultate pe care le-am înregistrat ne conving de faptul că în politica moldovenească este loc pentru Mişcarea Respect Moldova. Astfel, chiar dacă am fost înregistraţi cu doar o zi înainte de expirarea termenului ce ne permitea să participăm la alegerile locale, chiar dacă practic nu am avut timp să ne pregătim de acest scrutin, am obţinut un rezultat mult mai bun decît partide care se considerau cu o pondere oarecare. Graţie efortului depus de colegii noştri din teritoriu, dar şi implicării echipei de la nivel central, astăzi avem 19 primari, 11 consilieri de nivelul II, şi 145 consilieri de nivelul I”, a declarat Eugeniu Nichiforciuc.


El a remarcat că Mişcarea Respect Moldova se pregăteşte serios pentru a oferi o alternativă de dezvoltare Republicii Moldova. „Timpul amatorilor trece – vine timpul profesioniştilor şi al patrioţilor, adică timpul nostru”, a declarat Eugeniu Nichiforciuc.

1
0
3
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?