Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu a discutat în regim de videoconferință cu un grup de experți europeni

28 iul. 2023,, 12:25   Politică
3269 0

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut o discuție, în format de videoconferință, cu un grup de experți privind reformele instituționale ale UE.

Acest grup a fost creat la inițiativa Ministerelor de Externe ale Franței și Germaniei, avînd ca scop reflectarea asupra viitorului UE, mai ales în contextul extinderii blocului comunitar prin aderarea unor noi state, inclusiv Republica Moldova.

În timpul discuției, Popescu a relatat viziunea Republicii Moldova cu privire la un bloc comunitar mai extins și reformele instituționale necesare în interiorul UE.

"Am subliniat importanța accelerării integrării noastre în UE, bazată pe progresele pe care le realizăm în procesul de aderare. Eforturile noastre susținute și reformele pe care le implementăm ne apropie din ce în ce mai mult de acest obiectiv crucial pentru Republica Moldova", a declarat Popescu.

Ministrul a evidențiat și măsurile adoptate de Chișinău pentru a contracara amenințările hibride la adresa statului.


"Este mai evident ca niciodată că o Europă mai sigură poate fi realizată prin includerea Republicii Moldova și a Ucrainei în marea familie europeană" – a spus Popescu.

1
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?