Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu

13 apr. 2023,, 11:06   Politică
2676 0

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu.

Nicu Popescu, participă la reuniunea trilaterală a miniștrilor de externe și cei ai apărării ai României, Republicii Moldovei și Ucrainei, care are loc la București, anunță Noi.md

„I-am mulțumit pentru invitația adresată mie și omologului meu ucrainean, Dmytro Kuleba (prin video-conferință), de a participa la cea de-a doua reuniune trilaterală a țărilor noastre și pentru suportul României în procesul de aderare a țărilor noastre la UE.”- a declarat ministrul Nicu Popescu.

Oficialii au discutat despre progresele înregistrate de autorități în implementarea recomandărilor Comisiei Europene, precum și alinierea la acquis-ul comunitar. Diplomații s-au referit, de asemenea, la organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene - o oportunitate importantă pentru a promova agenda noastră europeană și pentru a întări colaborarea cu alte state membre ale UE și non-UE din regiune.

„Am folosit această ocazie pentru a-i mulțumi omologului meu român pentru sprijinul diplomatic necondiționat oferit Republicii Moldova în parcursul nostru european. Am vorbit și despre cooperarea noastră excelentă în diverse domenii și am salutat faptul că legăturile dintre Republica Moldova și România devin tot mai puternice, inclusiv prin proiecte concrete de infrastructură, construcție de poduri, a noi linii electrice, precum și multe alte proiecte ce vin sa dezvolte Moldova în beneficiul tuturor cetățenilor. Îți mulțumesc, Bogdan, pentru sprijinul tău și al României în procesul nostru de aderare la UE.” – a conchis oficialul moldovean.


0
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?