Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Nemulțumiri la Parlament: ”întreprinderile de stat sînt duse la faliment intenționat”

22 noi. 2018,, 10:55   Politică
3286 4

Deputații socialiștii i-au cerut astăzi ministrului Economiei, Chiril Gaburici, să prezinte un raport în plenul Parlamentului cu privire la activitatea întreprinderilor de stat din Moldova, notează Noi.md.

Aceștia au atenționat asupra situației economico-financiare deplorabile în care au ajuns o serie de întreprinderi de stat și au cerut să fie prezentate cauzele care au dus la faliment.

„Cunoaștem că potrivit datelor CNA, corupția la aceste întreprinderi este foarte mare. Multe din ele, cînd au fost incluse pe lista întreprinderilor pasibile privatizării au fost aduse la o stare proastă economico-financiară. Întreprinderi precum Barza Albă, Tutun CTC erau unele din cele mai prospere, iar astăzi avem o întreprindere falimentată artificial, pentru a fi privatiză. De ce bunurile publice se aduc la asemenea situații și sînt vîndute pe nimic”, a menționat deputatul socialist Vlad Bătrîncea.

Solicitarea cu privire la organizarea audierilor a fost sprijinită de deputații PL și PLDM. „Susținem acest demers, avem un precedent care se numește Air Moldova. Cînd s-a discutat în comisie acest subiect, ni s-a promis că vor fi prezentate informații cu privire la acțiunile post-privatizare, iar acum ajungem la concluzia că această informație se dosește intenționat”, a spus deputatul PLDM Grigore Cobzac.

Aceste întreprinderi sunt falimentate conștient, primesc bani de la bugetul de stat pentru întreținere, dar nu este clar ce se întîmplă acolo, a menționat la rîndul său deputatul PL Lilian Carp.


Spicherul Andrian Candu a ținut să precizeze că ministrul Gaburici nu poate veni cu un raport la acest subiect, întrucît întreprinderile de stat nu mai sînt în gestiunea Ministerului Economiei, ci în cea a Agenției Proprietății Publice.

„Pe noi ne interesează poziția Guvernului, care este direct responsabil de politicile economice ale statului”, a spus în replică Vlad Bătrîncea.

Propunerea de organizare a audierilor a acumulat 35 de voturi, număr insuficient pentru a fi inclusă în ordinea de zi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?