X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Natalia Gavrilița revine: Pentru ce funcție și-a depus dosarul

14 iul. 2023,, 09:53   Politică
5195 0

Fostul premier Natalia Gavrilița și-a depus candidatura pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale.

Anunțul a fost făcut chiar de Gavrilița pe rețelele de socializare.

Fosta șefă a executivului spune că funcția la care aspiră în cadrul BNM este una tehnică, însă este o poziția importantă pentru pentru stabilitatea macro-financiară a țării.

Totodată, ea a menționat că este gata să-și suspende stattuul de membru PAS, așa cum cere legea, în caz că va fi numită în funcție.

"Astăzi, am decis să depun dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale. Eu cred că experiența și abilitățile mele vor fi utile anume în această funcție. Am decis să mă dedic de acum încolo dezvoltării economice a țării noastre dintr-o funcție tehnică, dar foarte importantă pentru stabilitatea macro-financiară a Republicii Moldova.


În caz că voi trece acest concurs, sînt obligată de lege să renunț la orice afiliere politică, inclusiv să îmi suspend statutul de membru al PAS.

E o decizie grea pe care mi-o asum. În același timp, voi rămîne în continuare alături de cetățeni, veghind ca activitatea Băncii Naționale să fie cît mai eficientă, transparentă și credibilă", a menționat Natalia Gavrilița.

Menționăm că Natalia Gavrilița a fost premier timp de un an și jumătate. Ea a demisionat la 10 februarie curent, fiind succedată în fruntea Guvernului de către Dorin Recean.

1
2
0
3
43

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?