Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moscova îndeamnă guvernarea de la Chișinău să reia negocierile în formatul „5+2”

27 dec. 2021,, 11:00   Politică
4248 4

Moscova îndeamnă autoritățile de la Chișinăul să reia negocierile în formatul „5+2” care include Republica Moldova și Transnistria ca părți, OSCE, Federația Rusă și Ucraina ca mediatori, precum și UE și SUA ca observatori, după ce liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, susține că i-a trimis o scrisoare Maiei Sandu în care îi propune să reia negocierile.

Prin urmare, purtătoarea de cuvînt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, îndeamnă conducerea Republicii Moldova să manifeste „o abordare constructivă și să răspundă pozitiv inițiativei Transnistriei” pentru a fi reluate negocierile în formatul „5+2”, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Moscova salută disponibilitatea Tiraspolului de a începe discuțiile asupra modalităților de a apropia malurile Nistrului și de a relua negocierile în format „5 + 2”. sîntem convinși că această inițiativă poate da un impuls procesului de reglementare transnistreană și să depășească stagnarea prelungită a acestuia. La rîndul său, Federația Rusă, în calitate de mediator și garant în procesul de reglementare transnistreană, este pregătită să asiste la aceasta, a declarat aceasta pentru presa din regiune”, potrivit comunicatului emis de Minister.

Amintim că, Vadim Krasnoselski a cîștigat așa-zisele alegeri din stînga Nistrului cu un scor de aproape 80%. Acesta a fost votat de 113.620 de alegători, iar contracandidatul său, Serghei Pînzar a obținut 11,8%, adică 16.914 de cetățeni i-au oferit votul. Scrutinul electoral nu a fost recunoscut de autoritățile de la Chișinău, dar nici de comunitatea internațională.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?