X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Moldova nu va putea deveni membră a UE nici înainte, nici după 2030. Opinie

19 iun. 2023,, 15:00   Politică
5091 0

Moldova nu va putea deveni membră a Uniunii Europene nici înainte, nici după 2030.

O astfel de opinie a împărtășit jurnalistul Valeriu Reniță. În același timp, el crede că acest lucru a dat clar de înțeles și președintele Franței, Emmanuel Macron, la Conferința de presă de la summitul Comunității Politice Europene de la Castelul Mimi din 1 iunie, transmite Noi.md cu referire la enews.md

"Comunitatea politică europeană a fost creată cu un scop geopolitic unic - de a lupta împotriva Rusiei. Ascunderea în spatele țărilor slabe, aruncarea moldovenilor în această luptă, este o batjocură față de poporul moldovean. Cum poate rezista Franța, Germania, Italia și cum poate rezista Moldova dacă România nu le poate oferi o "umbrelă de securitate?", se întreabă jurnalistul.

În opinia sa, acest lucru a fost confirmat recent de deputatul german Hunko, care a spus că summitul CPE are o semnificație geopolitică și are scopul de a impune o agendă anti-rusă celor care nu vor deveni niciodată membri ai UE.

"Mai mult, CPE a devenit o înșelare simbolică a acelor țări care încearcă să adere la UE, dar nu vor deveni niciodată membre ale acesteia, ceea ce confirmă presupunerea că comunitatea politică europeană are un scop total diferit, și anume, să demonstreze disponibilitatea de a se opune Rusiei, iar acest lucru amenință statutul de neutralitate al Moldovei", a spus Valerii Reniță.

49
6
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?