Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Moldova ar putea să se desprindă de „pachetul cu Ucraina” în procesul de integrare europeană

20 oct. 2023,, 11:13   Politică
3808 0

Republica Moldova ar putea să se desprindă de „pachetul cu Ucraina” în procesul de integrare europeană. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TV8.

„Nu, eu cred că nu trebuie să exagerăm importanța acestor pachete pentru că pachetele se fac și se desfac. Vă dău exemplu balcanilor. Deci toate statele din Balcanii de Vest au obținut perspectiva de aderare la Uniunea Europeană în aceeași zi. Între timp, Croația a aderat la Uniunea Europeană, unele state au demarat negocierele, altele încă nici nu au început negocierele. Deci, din o serie de state care au început ca un pachet, se află la etape foarte diferite”, a declarat Nicu Popescu, transmite Noi.md cu referire la realitatea.

Potrivit ministrului, decuplarea de la pachet o decide Comisia Europeană și depinde cel mai mult de viteza reformelor care se implementează.

„Decuplarea se face în baza vitezii reformelor, state lor membre, state lor candidate. Cel mai important este viteza de reforme, viteza noastră este bună și dacă ne facem noi bine lucru acasă nu trebuie să ne facem griji împachetarea geopolitică sau regională a Republicii Moldova. Pachetele sunt niște contatări care foarte ușor pot fi depășite de noile realități”, a conchis diplomatul.

12
6
1
2
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?