Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ministrul Mediului ar putea rămîne fără șef de cabinet

23 ian. 08:45   Politică
2666 0

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) are un loc vacant în Parlamentul Republicii Moldova, după ce Galina Sajin și-a depus demisia. Mandatul de parlamentar ar urma să fie preluat de Veronica Harbuz-Briceag, în prezent șef de cabinet la Ministerul Mediului.

Funcționara spune că analizează această oportunitate, după ce colegii de formațiune, Iurie Melinte și Victoria Butuc – Guranda, au anunțat că refuză „oferta”, transmite realitatea.md.

Iurie Melinte, profesor de meserie, care între timp a fost numit în funcția de director al Liceului „Bogdan Petriceicu – Hașdeu” din orașul Drochia a declarat că nu are dorința de a activa în Parlament, iar din acest motiv a refuzat să preia mandatul Galinei Sajin.

„Eu nu sînt politician și cred că locul meu este în școală. Am acceptat să fiu pe lista PAS în alegerile parlamentare pentru a motiva colegii să voteze o schimbare, fără a avea obiectivul de a merge în Parlament. Și încă un moment, dacă discutăm despre priorități, atunci Familia este pe locul unu și am responsabilități care necesită timp, efort și mai ales prezența mea alături de soție, copii și nepoți”, a menționat Iurie Melinte.

Între timp, și jurista Victoria Butuc-Guranda, numărul 81 pe lista candidaților PAS la alegerile parlamentare din 2021, a anunțat că nu vrea să devină deputat, întrucît deține mandatul de primar al satului Dănceni, raionul Ialoveni.


„… la moment, am o responsabilitate asumată față de dănceneni, pentru a finisa proiectele începute și a realiza obiectivele propuse în campania electorală! În acest context, vă anunț că am semnat astăzi declarația de refuz de a mi se atribui mandatul vacant de deputat”, scrie Victoria Butuc-Guranda, pe rețeaua Facebook.

Următorul membru PAS pe liste este Veronica Harbuz-Briceag, șef de cabinet la Ministerul Mediului. Într-un comentariu, funcționara a precizat că, deocamdată, nu a luat o decizie, însă analizează oferta.

„Refuzul colegilor este vădit argumentat, este decizia personală a fiecăruia și trebuie respectată. Eu fiind succesoarea îmi rezerv dreptul de a analiza această oportunitate, fără a distorsiona procesul de lucru. Interesul onest în servirea cetățeanului este una din calitățile pe care le posed, iar saltul din Executiv în Legislativ ar fi un avantaj argumentat inclusiv față de cetățean. Da, recunosc este o provocare, dar experiența din Minister, aici unde se pun bazele creării politicilor, este o bună temelie ce va contribui semnificativ la adoptarea unor legi eficiente și aplicabile”, a menționat funcționara.

Recent, deputata Galina Sajin și-a depus mandatul. De asemenea, fotoliul de parlamentar a lui Gheorghe Agheorghiesei a fost declarat vacant, după ce funcționarul a devenit primar la Vărzărești, Nisporeni. Mandatul său a fost preluat de contabilul Ion Poia din Ungheni.

În total, ultimele alegeri parlamentare, partidul de guvernare a înaintat 97 de candidaturi.

1
5
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?