Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru summit-ul din 1 iunie

11 mai. 2023,, 17:45   Politică
2293 0

Guvernul va aloca din Fondul de rezervă alte peste 2 milioane de lei pentru asigurărea realizării măsurilor necesare găzduirii celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene (CPE).

Un proiect de hotărâre în acest sens a fost elaborat de reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Astfel, autoritățile vor aloca circa 1,6 milioane lei pentru lucrări de salubrizare și igienizare a spațiilor verzi (sectorul: bd. Dacia - str. Grădina Botanică - hotarele com. Băcioi – Aeroport - până la intrarea în or. Sîngera).

Alte peste 400 de mii de lei vor fi alocate pentru lucrările de amenajare a drumului de acces către poarta nr.3 a Aeroportului Internaâional Chișinău.

Lucrările menționate vor fi realizate prin intermediul întreprinderilor municipale specializate.


Anterior, Executivul a alocat din Fondul de rezervă alte 6,5 mln. lei pentru lucrările de îmbunătățire a infrastructurii conexe satului Bulboaca din Anenii Noi în contextul Reuniunii Comunității Politice Europene, transmite deschide.md.

Summit-ul CPE va avea loc în data de 1 iunie. La reuniune, sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene.

Prima întrunire a CPE a avut loc la Praga, în octombrie anul trecut.

3
0
0
0
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?