Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Membrii Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, nu vor putea participa la alegerile

19 sep. 2023,, 21:45   Politică
2888 0

Reprezentanții Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, nu vor putea participa la alegeri pentru o perioadă de cinci ani.

Curtea Constituțională nu a putut lua o decizie cînd a analizat sesizarea deputaților partidului declarat neconstituțional. Voturile a patru judecători s-au împărțit în jumătate. În conformitate cu legea Curții Constituționale, în acest caz examinarea recursului se încetează, iar normele contestate rămîn în vigoare, scrie newsmaker.md

Cinci deputați ai Partidului „ȘOR”, pe 4 august, s-au adresat la Curtea Constituțională. Ei s-au arătat împotriva modificărilor la Codul Electoral adoptate de majoritatea deputaților PAS pe 31 iulie.

Proiectul de lege votat de PAS prevede privarea, a circa 600 de membrii din conducerea ex-Partidului „ȘOR”, de dreptul de a candida la alegerile locale din acest an sau la cele parlamentare și prezidențiale din anul viitor. Decizia parlamentarilor a venit după ce Curtea Constituțională a pronunțat, pe 19 iunie curent, hotărîrea prin care formațiunea politică, controlată și fondată de politicianul fugar Ilan Șor, a fost declarat neconstituțională.

Sesizarea deputaților partidului declarat neconstituțional a fost examinată pe 19 septembrie de patru judecători ai Curții. Domnica Manole nu a participat la ședință, din motive de sănătate.

7
1
0
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?