Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu va primi încă un premiu bănesc

16 mar. 14:20   Politică
3975 0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va dona unei organizații de caritate din Moldova suma de 25.000 de euro ce însoțește Premiul Robert Blum pentru democrație, cu care a fost onorată de orașul Leipzig.

Acest lucru a fost anunțat de șeful cabinetului șefului statului, Adrian Băluțel.

Potrivit acestuia, premiul este acordat sub patronajul președintelui german Frank-Walter Steinmeier, la fiecare doi ani, unor personalități remarcabile din domeniul culturii, artei, științei, religiei, politicii și jurnalismului.

Premiul recunoaște eforturile de consolidare a democrației în Republica Moldova sub conducerea Maiei Sandu.

"Sînteți o luptătoare pentru democrație, o europeană pasionată și o reformatoare curajoasă", a declarat președintele Steinmeier.

Pe site-ul Primăriei din Leipzig se precizează că Premiul Robert Blum Leipzig a fost înființat în 2024, iar Maia Sandu va fi primul laureat al acestuia.

După cum v-am informat anterior, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost distinsă anterior cu Premiul Timișoara pentru Valori Europene și a donat cei 30.000 de euro care i se cuveneau asociației obștești Prietena mea, fondată de Ludmila Adamciuc, care este o voce a copiilor cu sindromul Down și promovează incluziunea acestora pentru ca ei să trăiască în familii și comunități armonioase.

11
3
0
1
40

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?